HACCP in een kinderdagverblijf
Kinderen zijn een kwetsbare groep in onze samenleving, de normen naar hygiëne in de kinderopvang dienen bijzonder strikt te worden nageleefd.
Door preventief de juiste hygiënemaatregelen op te volgen, kan besmetting bij de bereiding van maaltijden en specifieke babyvoeding worden tegengegaan. Tijdens deze opleiding wordt er aandacht besteed aan het veilig bereiden of verhandelen van voeding. Ook het schoonmaken en ontsmetten in de kinderopvang komen aan bod.
De cursist is zich na de opleiding beter bewust van de gevaren gekoppeld aan de bereiding van voeding. Alle mogelijke preventieve maatregelen worden genomen om een besmetting te voorkomen. Proactief kan men verbeteringen doorvoeren en is men tegelijkertijd goed voorbereid op een inspectie door het FAVV.
Voor wie
Kinderverzorg(st)ers en keukenpersoneel die instaan voor de bereiding van maaltijden en/of babyvoeding
Programma
- Veilig bereiden en verhandelen van voeding
- HACCP & autocontrole
- Eisen door het FAVV
- Uitgroei van bacteriën
- Gekoelde opslag
- Bereiding en bediening van maaltijden
- Allergenen
- Veilig bereiden van flesvoeding & fruitpap
- Afwas & afval
- Reinigen en desinfecteren
- Ongediertebestrijding
- Meldingsplicht
- Traceerbaarheid
Opleidingscertificaat
Deze opleiding telt mee voor 3u verplichte vorming van Kind & Gezin.
Na het volgen van de opleiding ontvangt de cursist een opleidingscertificaat.
Praktische info
Voor meer informatie over onze opleidingen. Kijk naar onze vernieuwde website : www.amnorman.be