BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

FAVV-inspectieresultaten worden openbaar gemaakt voor de consumenten

Gepost op 2014-09-23 08:44:40 door Natasja in de categorie Kinderopvang-

Welk resultaat wordt gepubliceerd ?

Enkel het resultaat van uw laatste inspectie met de checklist “infrastructuur, inrichting en hygiëne” wordt gepubliceerd. Zowel het resultaat als de eventuele maatregelen zullen met een symbool worden voorgesteld. Het resultaat zal zo snel mogelijk, uiterlijk 5 werkdagen na elke inspectie met een gunstig / gunstig met opmerkingen resultaat en waarbij de checklist “infrastructuur, inrichting en hygiëne” gebruikt werd, geactualiseerd worden.
 
Waar en hoe zullen mijn resultaten gepubliceerd worden?
 
De publicatie zal gebeuren in het publieke deel van Foodweb. De inspectieresultaten met hun eventuele maatregelen zullen  vertaald worden in een symbool. Dit symbool zal, samen met een korte beschrijving ervan  zichtbaar zijn op uw pagina in het publieke gedeelte Foodweb. Naast het symbool zal ook de datum van de laatste inspectie vermeld worden.
 
 
Vanaf wanneer zal dit systeem in werking treden?

Er zal gewerkt worden met een NULMOMENT  en een STARTMOMENT.

Het nulmoment is 01/11/2014, dit wil zeggen dat de resultaten van de inspecties die uitgevoerd worden na 31 oktober 2014 in rekening zullen gebracht worden bij de publicatie van de inspectieresultaten. 

Het startmoment zal plaatsvinden in de loop van de eerste helft van 2015. Vanaf dit moment zullen de resultaten in Foodweb zichtbaar zijn voor het publiek. Hierover zal u tijdig verwittigd worden.

Op het startmoment zal uw resultaat enkel zichtbaar zijn als :
  • u een smiley, gecertificeerd of gevalideerd autocontrolesysteem hebt   OF
  • u geïnspecteerd werd tussen het nulmoment en het startmoment OF
  • u tijdens uw laatste inspectie een gunstig / gunstig met opmerkingen resultaat behaalde en deze laatste inspectie niet langer geleden is dan de voor uw activiteiten opgelegde inspectiefrequentie.
In alle andere gevallen zullen er geen resultaten van een “recente inspectie” gepubliceerd worden.Deze situatie zal aangepast worden vanaf de eerstvolgende inspectie of van zodra uw autocontrolesysteem gevalideerd of gecertificeerd is.
 
Welke symbolen worden gebruikt?

Afhankelijk van het resultaat van uw laatste inspectie zal u in één van volgende klassen geplaatst worden:
KLASSE SYMBOOL BETEKENIS
UITSTEKEND U beschikt over een Smiley of een gecertificeerd autocontrolesysteem voor al uw B2C-activiteiten.
ZEER GOED U behaalde bij uw laatste inspectie of audit door het FAVV (voor al uw B2C activiteiten) als resultaat “gunstig” of “gunstig met opmerkingen”.
GOED U behaalde bij uw laatste inspectie een “ongunstig” resultaat, maar kon bij de hercontrole aantonen dat de vastgestelde problemen weggewerkt waren. Bij de hercontrole behaalde u dus als resultaat “gunstig” of “gunstig met opmerkingen”.
VOLDOENDE U behaalde bij uw laatste inspectie een “ongunstig” resultaat en kreeg daarbij ook een waarschuwing. U wacht op een hercontrole.
TE VERBETEREN U behaalde bij uw laatste inspectie een “ongunstig” resultaat en kreeg daarbij ook een proces verbaal (PV). U wacht op een hercontrole.
TE VERBETEREN U behaalde bij uw laatste inspectie een “ongunstig” resultaat en kon bij de hercontrole niet aantonen dat de vastgestelde problemen weggewerkt waren. Bij de hercontrole behaalde u dus als resultaat “ongunstig” en kreeg u een PV.
GEEN RECENTE INSPECTIE U bent nog nooit geïnspecteerd.
OF
U werd voor het allereerst geïnspecteerd en behaalde bij deze inspectie een ongunstig resultaat. U wacht op een hercontrole.
OF
Uw laatste inspectie is langer geleden dan de inspectiefrequentie vastgelegd door het FAVV.


Bron : FAVV / Buurtsuper
 
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam