BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

‘Kinderopvang wordt onvermijdelijk duurder’

Gepost op 2014-08-25 12:18:29 door Natasja in de categorie Kinderopvang-


Ook Welzijn en Onderwijs zullen moeten besparen. Dat zegt de vorige en huidige Vlaamse minister van Welzijn, Jo Vandeurzen (CD&V). 'Over de tarieven voor kinderopvang zal inderdaad onderhandeld worden. Er moet íéts gebeuren om de sector als geheel leefbaar te houden. Daarnaast zal de Vlaamse regering ook blijven in investeren in kinderopvang.’Vandeurzen voegt eraan toe dat ‘meer mensen in aanmerking zullen komen voor inkomens­gerelateerde tarieven, met absolute voorrang voor mensen die werken of een opleiding volgen, en voor kinderen in kwetsbare gezinnen’.

Vandeurzen is de eerste minister van de nieuwe Vlaamse regering die een boekje opendoet over zijn beleid. Door de zesde staatshervorming krijgt hij er 6,5 miljard aan bevoegdheden bij en daarmee stijgt zijn budget tot 10,6 miljard, of ruim een kwart van de Vlaamse ­begroting.

Bron : Nieuwsblad
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam