BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Gentse peuter ziek door rattenvergif in crèche

Gepost op 2014-02-10 00:00:00 door Natasja in de categorie Kinderopvang-

Een 11 maanden oude peuter uit Gent werd vorig jaar ernstig ziek nadat hij rattenvergif had ingeslikt. Het kinderdagverblijf had last van muizen en besloot daarom rattenvergif in de lokalen te plaatsen, hoewel daar dagelijks kinderen rondlopen. De kinderverzorgsters werden niet eens ingelicht door de directie en wisten aanvankelijk helemaal niet wat er scheelde met de peuter.

Het gebeurt wel vaker dat kinderen per ongeluk rattenvergif binnenkrijgen. Zo kreeg het antigifcentrum in 2013 maar liefst 169 oproepen die betrekking hadden op rattenvergif. De korrels van het rattenvergif zijn dan ook makkelijk bereikbaar voor kinderen omdat ze meestal op de grond worden uitgestrooid.

Nochtans bestaat er een veel milieuvriendelijker alternatief, dat bovendien goedgekeurd is door het FAVV. Bij Q-Kids kan je terecht voor alle nodige informatie.

Bovendien hebben we alle veel voorkomende vragen omtrent ongediertebestrijding in kinderdagverblijven voor jou op een rijtje gezet.

Of weet je niet waar je de correcte ongediertebestrijdingsmiddelen kan aankopen?
Via Q-Kids kan je nu heel eenvoudig alle nodige middelen bestellen, van losse mierendoosjes tot volledige ongediertebestrijdingspakketten.


Ga naar volgende link voor meer informatie.
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam