BlogOnze specialisten posten regelmatig belangrijke topics op deze blog. U kan zich inschrijven op deze blog via de rechterzijbalk. Schrijf enkel in voor de onderwerpen die u interesseren. Wanneer er een nieuw artikel gepost wordt, krijgt u een melding op het ingeschreven e-mailadres.

Nieuwe tabletapplicatie “EllaHandWas” leert kinderen handhygiëne aan

Gepost op 2014-01-06 00:00:00 door Natasja in de categorie Kinderopvang-

Deze nieuwe tabletapplicatie van Tork, ‘EllaHandenWas’, helpt ouders en en kleuterschoolpersoneel bij het opvoeden van hun kinderen over hoe, wanneer en waarom ze hun handen moeten wassen.

“Vroeg leren is de sleutel tot het aannemen van goede gewoonten. We werken al vele jaren met kleuterscholen en scholen samen. Dat maakt deel uit van ons engagement om hygiëne tot een topprioriteit te maken. Door de introductie van een inspirerend hulpmiddel voor de kinderen willen we infecties tot een minimum beperken en het leven voor zowel ouders als kleuterleid(st)ers eenvoudiger maken”, vertelt Renee Remijnse, marketing manager bij Tork.

Voor ouders gaan handhygiëne en kleuterschool hand in hand Ouders hebben hoge verwachtingen over de kleuterschool als een geprivilegieerde plaats voor hygiëneopvoeding: 86% vindt dat het zeer belangrijk dat kinderen er goede hygiënische gewoonten aanleren. En meer dan de helft gelooft dat een speelse benadering kleuterleid(st)ers daarbij zou helpen.“Of je nu uiteindelijk arts of chef-kok wordt, je gewoonten op het vlak van handhygiëne beïnvloeden je gezondheid heel je leven lang.

De tabletapplicatie is beschikbaar op zowel App Store als op Google Play. Het is een interactieve ervaring die spel en pedagogie
combineert en die kinderen van 2 tot 6 jaar wil leren waarom,  wanneer en hoe ze hun handen moeten wassen. De app werkt intuïtief en zonder geschreven tekst, waardoor jonge kinderen ze overal gemakkelijk kunnen gebruiken. 

Wanneer je EllaHandenWas opent, verschijnt er een menu waar je kunt kiezen tussen twee omgevingen in Ella’s kleuterschool: de speelplaats en de keuken. De kinderen kunnen beide omgevingen verkennen door te klikken op de objecten en personen. De personen worden vuil en moeten daarom hun handen wassen. En daarvoor hebben ze de hulp van de speler nodig. Wie de handen goed gewassen heeft wordt beloond. 

De kinderen kunnen de app zelf of samen met begeleid(st)ers of andere kinderen gebruiken. De feedback was een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces, en de app werd gecontroleerd door het Instituut voor de beheersing van besmettelijke ziekten (SMI) in Västra Götaland, Zweden.

Bron : www.tork.be
» Stuur door naar een vriend
» Reacties (0)


Uw reactie op deze postUw naam